U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) Questionnaire

Question #1: At what point do I need my instructive certifications assessed?

Answer: You typically require your instructive certifications assessed when you want to study or work in the United States. Universities, colleges, superintendents, and U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) for the most part require an instructive qualifications assessment.

Question #2: Which assessment do I need?

Answer: This relies upon your circumstance. Instructive foundations, businesses, and USCIS may ask for a Course-by-Course assessment, yet a Document-by-Document assessment may be sufficient in a few cases.

Question #3: Will your assessment meet U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) prerequisites?

Answer: Yes. Our assessments meet USCIS regulations.

Question #4:Will all schools and colleges in the United States acknowledge your assessment?

Answer:Numerous schools and colleges will acknowledge our assessment. Notwithstanding, some of them do assessments in-house or oblige a particular association to give the assessment. You ought to check with the school or college to which you are applying to figure out whether this is the situation.

Question #5:Will you interpret my archives?

Answer: Yes. We can interpret your reports from just about any dialect.

Question #6:Will I interpret the archives myself?

Answer:We just acknowledge reports in their local dialect or with a certified interpretation. This is important to guarantee the correctness of the assessment.

Question #7: Will I get the equality of a Bachelor’s degree focused around a synthesis of my work experience and instruction?

Answer: An accreditation assessment administration can’t assess work encounter or preparing; it can just assess instructive certifications. Then again, USCIS can figure out whether you have the comparability of a Bachelor’s or Master’s degree focused around the fusion of our assessment and your verification of significant work experience for every regulation 214.2(h)(4)(iii)(d)(5).

Question #8: Do I need a professional education to accept a H-1b visa?

No. At the point when requisitioning H-1b visa, it is conceivable to substitute 1 year of study with 3 years of expert work experience. This implies that 12 years of expert work experience would be equal to a 4-year advanced education. A Master’s degree would oblige 5 years of work encounter in the strength notwithstanding a Bachelor’s degree.

Question #9: Could you incorporate my work encounter in my instructive accreditation assessment?

A certifications assessment administration can’t assess work encounter or preparing; it can just assess instructive accreditation. Be that as it may, USCIS can figure out whether you have the identicalness of a Bachelor’s or Master’s degree focused around the consolidation of our assessment and your verification of significant work experience for every regulation 214.2(h)(4)(iii)(d)(5).

Question #10: To what extent does it take to process an assessment?

Our time for preparing an assessment is 5-10 business days from the time we accept complete documentation as dictated by Foreign Credits. You can likewise ask for hurry administration, in which case it could be finished in as meager as 1-2 business days.

Question #11: What does an assessment hold?

Answer: This relies on upon whether you ask for a Document-by-Document assessment or a Course-by-Course assessment. See our correlation page for subtle elements.

Question #12: Do you assess all online degrees to a Bachelor’s degree?

Answer: No. 5 or 6 year degrees may be comparable to a Master’s degree.

Question #13: Would I be able to get PHD certification focused around my outside doctorate confirmation?

Answer: Yes. You will need to submit a duplicate of the first page of the paper or a connection to a respectable source where it could be checked on the web.

Question #14: Can you liken my declarations and recognitions to an Associate degree?

Answer:Yes. Accreditation and recognitions of a few universities may be comparable to an Associate degree.

Question #15: Can you assess Middle or High School degrees or credits?

Answer: Yes. In a few cases this can spare a few years of study.

Question #16: Can you assess a therapeutic specialist’s degree?

Answer: Yes. We can assess a therapeutic specialist’s degree to a Doctor of Medicine (MD) degree. This is typically sufficient for employments that don’t oblige a therapeutic permit. Medicinal authorizing in the United States is carried out by state restorative sheets and obliges extra preparing and examination.

Question #17: What archives do I requirement for an assessment?

Answer: It would be ideal if you incorporate your confirmation/graduation endorsement and transcripts/imprints sheet (if accessible). On the off chance that your current name is unique in relation to the name on your reports, please give a marriage endorsement or verification of distinguishing proof.

Question #18: How would I apply for a degree?

Answer: From the home page, click on Apply Nowpage and after that click on “Desired Degree Program” From here, you will be redirect to an application form link by which you can enter the necessary data and attach you’re Resume/CV. When you are done, you can go to checkout and pay the fee of the degree or you can wait first to get evaluation from our Evaluation Committee. Our assessments regularly take 24-48hours.

Share this